Адвокат Иван Цветков: ефрейторът и докторката на свобода, след обвиненията на прокуратурата за участие в трафик на мигранти

Обвинените в трафик на мигранти военен служител – ефрейтор Динчев и бременна докторка, в осмия месец беха пуснати на свобода. Военно апелативният съд отмени мярката за неотклонение „задържане под стража“. Лицата бяха заловени от органите на МВР да превозват мигранти, като ефрейторът е бил пилотна кола, а бременната доктор Персенска е шофирала колата в която са били мигрантите. Делото е подсъдно на Военен съд, тъй като единият от участниците в престъплението е военен служител – ефрейтор. Пледоарията на адвокат Иван Цветков беше 45 минути, като е застъпил новоприети доказателства, опровергаващи обвинението на прокуратурата. Опитният защитник анализира всички факти и обстоятелства от досъдебното производство и ги представи пред съда.

В началния момент на производството обвиняемият е имал служебен защитник, но в последствие се отказва от служебната защита, осигурена от държавата и упълномощава адвокат Иван Митев Цветков да го представлява в процеса. Има множество пропуски във воденето на разследването и извършените процесулано-следствени дейнстия, както и нарушения свързани с правото на защита.

You may also like these

Тел: 0899912539