Бургаски окръжен съд гледа делото за убийство и грабеж в Слънчев Бряг извършено над македонски гражданин началото на тази година

Бургаски окръжен съд се събира на 06.12.2023 година за да гледа делото за убийство извършено в к.к. Слънчев бряг над гражданин от Северна Македония. Обвиняемият е 14-годишно момче, от гр. Поморие. Защитата на непълнолетния Мишо ще се осъществи от опитния наказателен защитник адв. Иван Митев Цветков. Обвинителен акт е вкаран от Окръжна прокуратура – Бургас, за престъпление по чл. 199, ал. 2, предл. първо, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 1 от НК.

Всично започна м. април 2023г., когато в Районното управление в Несебър е подаден сигнал, за 49-годишен гражданин от Северна Македония, който е в неизвестност. Започват разпити, изземване на видео записи от охранителни камери. Прокуратурата обвинява 14-годишен непълнолетен младеж, че е убил жертвата в Слънчев бряг, нанасяйки му удари с дървен кол по главата.

В обвинителният акт се твърди, че момчето е откраднало от жертвата 1800 лева. С част от тях е изкупил залог в заложна къща, с останалото е купил вещи за себе си.

Адвокат Иван Цветков е един от най-опитните защитници у нас и смята, че по делото следва да се преценяват всички релевантни доказателства, експертизи, поведенеито на обвиняемия, също така и неговата крехка възраст, на която все няма напълно изградено себеосъзнаване.

You may also like these

Тел: 0899912539