Адв. Иван Цветков: ще искам сурово наказание за обвинения за измамна схема с кремации до Банкя

Софийският районен съд гледа делото на подсъдимия Г. Е., обвинен за измама, свързана с организация на кремации на починали, които се оказали фиктивни. Адвокат Иван Митев Цветков поддържа обвиненията срещу Г.Е. заедно със Софийска районна прокуратура.

Адв. Иван Цветков спомена, че ще иска най-сурово наказание за извършителя на дръзкото и неморално деяние. Майката на подсъдимия Г.Е. била собственик на фирма, която имала траурна агенция „Орион“. Офисът бил в гр.Банкя, като дейността в действителност се осъществявала от обвиняемия Г.Е. . Обвиняемия Г.Е. плащал пари на друго лице за да му помага в църковните ритуали, като свидетелката не знаела подробности за дейността на агенцията.

В град Банкя подсъдимият Г.Е. бил известен с прозвището „Гробаря“, именно за това, че организирал кремации, погребения и свързани с тях ритуали. Обвиняемия Г.Е. казал на 20 установени пострадали лица, че ако му предоставят парични средства, ще организира кремиране на техните починали близки, но прибирал паричните средства, като с тези си действия подсъдимият причинил имотна вреда в размер на 28 230,00лв.

Подсъдимият Г.Е. получил големи суми за да кремира близките на пострадалите лица, но не сторил това, като близките на пострадалите били заравяни в нерегламентирано гробище, находящо се в с. Клисура, общ. Банкя. Посоченото гробище нямало ограда и достъпът до същото бил свободен.

Периодично в продължение на два месеца един от пострадалите звънял по телефон на обвиняемия Г.Е., питайки го кога може да вземе урната с праха на починалата, но обвиняемият Г.Е. заявил, на сина на починалата, че урната била в офиса му, но да не я взима, тъй като бил ангажиран и да направи паметник и след това урната щяла да бъде поставена, в него. В действителност трупът бил заровен в землището на с. Клисура до гр. Банкя.

Адвокат Иван Цветков посочва, че обвиненеито е за цели двадесет деяния , които осъществяват поотделно един и същ състав на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време , при една и съща обстановка и при еднородност на вината , при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предходните, с цел набавяне на имотна облага.

2 thoughts on “Адв. Иван Цветков: ще искам сурово наказание за обвинения за измамна схема с кремации до Банкя

  1. Трябва да има повече адвокати като вас адвокат Цветков!!! Не само да се защитават престъпници, а и пострадалите имат нужда от защита.
    Много достойна постъпка и действие!!!

  2. Този плъх трябва да изгние в затвора!! Браво на адвокат Цветков, че все още са останали адвокати като него да се бори за пострадалите 👏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may also like these

Тел: 0899912539