Доктор отрови жена си и родителите и с талий- разследването 12 години се бави

Адвокатска кантора „Иван Цветков и сие“ и адвокат Иван Митев Цветков е повереник на пострадалите, по досъдебно дело за убийство, чрез отравяне с талий, което се бави повече от 12 години. Убийството е установено от Скотланд Ярд и съда във Великобритания, но разследващите криминалисти в град Стара Загора бавят разследването по неясни причини и многократно спират да го разследват.

Скотланд Ярд е седалището на лондонската полиция и нарицателно име за столичната британска полиция, която е със световен авторитет, с най-опитните криминалисти в света.

Съдът в Обединеното Кралство смята, че най-вероятния извършител на отравянето е Доктор И. И. , във връзка с което е лишен от медицински права в Великобритания, но българските криминалисти не желаят да проведат разследване, игнорират изводите на Лондонският съд, като 12 години бавят произвоството, спират разследването, а съдът отменя спирането многократно.

Докторът е лишен и от родителски права, от Лондонският съд заради извършеното отравяне с талий, разлседван е многократно от Скотланд Ярд, но тък като престъплението е извършено в България, то Окръжна прокуратура – Стара Загора следва да проведе разследване и да изправи виновния на съд, но уви производството непрекъснато се спира от прокуратурата, след което Окръжен съд – Стара Загора отменя спирането на досъдебното производство и връща разследването на прокурора.

Съдът във Великобритания е установил, че:

-Отношенията между И. и родителите на съпругата му И. били изострени заради сериозен конфликт при престоя на майката в дома им.

-И. И. и И. З. от Стара Загора живеели на съпружески начала заедно с 4-годишния си син В. в Лондон. Заподозреният И. И. работел в болница като анестезиолог, а И., като счетоводител.

-На 23 август 2012 г. двамата пристигнали в България и отседнали при родителите на И. – Е. и Д. З. в старозагорското село Борилово, където бил и В. После ходили на море и на 8 септември отново се върнали в Борилово.

-Сутринта на 11 септември Е. и Д. пили кафе, приготвено с кафеварка, а Искра пила от чашата на майка си. , като И. И. не пил от същото кафе, а си приготвил нес кафе, защото пиел само такова. След това И., И. и детето отпътували с автомобила си за Великобритания.

-На следващия ден бащата на И.И. – Д. се почувствал зле и бил приет в болница в Стара Загора, където на 13 септември починал, от отравяне с талий, в големи количества.

-Приятелка на тъщата разказва, че след ден-два косата на Е. започнала да капе, същото се случило и с жената на докторът И. в Англия. Съсед, който бил лекар, се усъмнил, че това може да е отравяне с талий. Няколко месеца след смъртта на Д. по желание на дъщерята е направена ексхумация на трупа. Съдебномедицинска експертиза установява, че причината за смъртта е остро отравяне с талий. Постъпването му в организма на Д. е станало чрез прием през устата, при еднократно внасяне в организма.

-Установено е, че по същото време и И., и Е. са почувствали еднаква симптоматика – изтръпване на крайници, болки в мускулатурата и стомаха, а по късно и косопад. При тях също е установено отравяне с талий, но в по-малко количество, тъй като изпили по 1/2 от приготвеното кафе.

-Твърди се, че докторът И. И. , който вмомента работи в известна болница в гр. Бургас ги е отровил с талий, който са приели с кафе, от което само тримата пострадали са пили. Двете посочват обстоятелството, че той е бил лекар, който практикува в Англия, но след случилото се го лишават от права. Според прокурора обаче, от тези обстоятелства, не може да се направи категоричен извод, че е извършено убийство и негов автор е И. , въпреки, че има иззета карта памет от телефона на И. , от която се установява, че е проучвал за талий малко преди убийството, въпреки, че в къщата са били само отровените лица и той.

-Окръжният съд обаче връща делото с указания за изискване, но същото отново се бави , вече повече от 12 години.

-Докторът И.И. се хвали, че на местно ниво, в град Стара Загира има големи позиции и никой нищо не може да му направи, като след време производството ще бъде отново спряно, до изтичане на общата погасителна давност.

Повече новини по темата:

Българският лекар, който отрови тъста си преди 10 години и след това се опита да убие по същия начин съпругата си и нейната майка, е бил отстранен от работа, след като съдът прие, че е виновен. Решението за неговата вина беше изненадващо, тъй като бе част от процес, в който мъжът настояваше за съдебна заповед, която да му позволи да вижда сина си, пише “24 часа“. – https://bgvoice.com/v-angliia-otstraniha-ot-rabota-bulgarski-lekar-otrovil-tusta-i-bivshata-si-jena-s-talii

https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4549981

3 thoughts on “Доктор отрови жена си и родителите и с талий- разследването 12 години се бави

  1. Всички видяхме окръжния прокурор в Стара Загора който искаше касапина нарязал Дебора да бъде освободен. Ясно защо и при вас се бавят 12 години нещата. Дано прокуратурата си свърши работата и да накаже този дявол!!! 😡😡

  2. Как може такива хора да са доктори и да лекуват хора. Този човек трябва да е в затвора, но нямаме правосъдие!!! 😡😡😡

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may also like these

Тел: 0899912539