5 години затвор за убийство придружено с грабеж – дело на кантората

Окръжен съд – Бургас постанови своята присъда, като взе в предвид, смекчаващи отговорността обстоятелства изложени от защитника адвокат Иван Цветков , в подкрепа на по-ниско наказание. По делото подсъдимия направи самопризнания за случилото се, а съда като взе е предвид пледоарията на адв. Цветков постанови присъда в размер на 5 години лишаване от свобода.

Подсъдимият беше задържан за жестоко убийство край Слънчев бряг, което е придружено с грабеж. Жертвата е гражданин на Северна Македония, убит с удари с окастрен кол.

Вчера в полицията е бил получен сигнал, че в гориста местност край курорта е открито мъжко тяло с видими наранявания в областта на главата.

Служителите на РУ-Несебър и Окръжно следствена служба Бургас са установили, че тялото е на 49-годишен македонски гражданин, влязъл в България на 24-ти януари през ГКПП-Гюешево, същия е работил като готвач в Банско, след което е възнамерявал да работи в Слънчев бряг, за летния сезон.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, сред които разпити, изземване на видеозаписи от охранителни камери в широк периметър, е констатирано, че извършител на убийството е 14-годишен младеж от Несебър. Той е задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, като съда постанови своята присъда от 5 години.

Защитникът адв. Иван Митев Цветков уточни, че подсъдимият е бил в пияно състояние и е изразил съжаление за случилото се, поради което и поради което и пледоарията на адв. Цветков е била за по-ниско наказание, като съдът е постановил минимална присъда, с оглед на извършеното. Искането на Окръжна прокуратура – Бургас е било за 9 години затвор, но съдът след като прецени фактите и обстоятелствата и пледоариите на защитата, по наказателното делото отсъди 5 години лишаване от свобода и приспадане на задържането, по мярката за неотклонение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may also like these

Тел: 0899912539